Betesda Rehabiliteringscenter | Teen Challenge Danmark

Betesda Rehabiliteringscenter

thumb 0A5A0627 1024

Betesda Rehabiliteringscenter har 40 års erfaring i behandling af stof- og alkoholmisbrug, samt psykiske problemer som enten er opstået som følge af, eller som har forårsaget et misbrug.

Behandlingsinstitutionen er et godkendt behandlingscenter efter SEL § 101 og § 107. Betesda er samtidig godkendt til § 78 afsoning.

Betesda behandler mennesker ud fra et positivt kristent livssyn og bruger socialpædagogik, kognitiv terapi og botræning som hjælpemidler til at indarbejde arbejdsredskaber, som umiddelbart bruges som adfærdsændrende elementer og senere til ny livsfundedring. Vi arbejder meget struktureret med samtidig meget individuelt. Da vi ikke er noget stort sted, er der plads til den enkelte og til de individuelle handleplaner. Vi er rummelige og behandler mennesker med respekt , med blik på ressourcer og evner i stedet for fejl og mangler.

Betesda er mere end en afrusning, Betesda er livsforvandlende! Betesdas succesrate er højere end landsgennemsnittet og vores statistiske materiale indsamlet fra 2000-2009 viser, at 28% stadig er stoffrie 2 år efter udskrivningen fra Betesda.

28% er stadig stoffrie efter 5 år, så Betesda er en "god investering"

Betesda er beliggende på Karstoft Hede langt fra storbyens fristelser, og råder over flere bygninger på en grund større end 4 tdr. land.

Betesda ejer også "nabo-gården" og 2 udslusningshuse i en lille by ca. 7 km. fra Betesda. Det er muligt at bo i husene i den sidste fase af behandlingen tilbage til samfundet. På selve rehabiliteringscentret bor man på enkeltværelse men der er også flere lejligheder til brug ved eksempeltvis samvær med børn, gæster eller andet.

Vi lægger stor vægt på tillidsopbyggende relationer , og har flere daglige samlingspunkter, hvor det forventes beboerne deltager aktivt.

Betesda skal betragtes som en oase og som en investering i fremtiden. Et koncentreret forløb med fokus på både processen og produktet.  

Teen Challenge har et behandlingskoncept som fokuserer på hele mennesket, og på de bagved liggende årsager til misbrug.

Behandlingskoncepter er baseret på tillid, relationer og på ansvar for egen behandling. Det vil sige, at den enkelte beboer bliver ansvarliggjort i sin egen behandling. Vi forsøger på ingen måde, at gennemtvinge behandlingsfokusområder, men tager udgangspunkt i der hvor den enkelte beboer er i forløbet.

Adressen er:

Blåhøjvej 66

Karstoft 

6933 Kibæk

Betesdas hjemmenighed er pinsekirken Betania KirkeCenter i Blåhøj.

[]


thumb IMG 9356 1024 thumb IMG 9656 1024


© Webmaster: Agner Ebild