Medlemmer/aktivitet


Be Free TC Roskilde

Be free er et værested med streetart for unge. 

Vi holder til på Musicon i Roskilde, Basgangen 5c, 4000 Roskilde

Be Free er et værested, en café, en klub,- hvor unge mellem 15 -25 år kan være en del af et fællesskab, og hvor det at forstå og opleve at man er værdsat og ønsket, er helt centrale værdier for stedet. Vi har ikke defineret, at vi er et sted for unge med misbrugsproblemer, kriminelle e.a. For vores højeste værdi, er at være et åbent fællesskab, hvor vi møder MENNESKET.

Be Free er en social forening, som bygger på kristne værdier. Næstekærlighed, at gå en ekstra mil – eller 5, og at kunne vise tilgivelse og omsorg, selv når det måske ikke er ”fortjent”, er vigtige værdier for os. Vi vil gerne fokusere på de unges potentialer og det der allerede lykkes.

Vi er et sted, hvor vi lytter, fremfor at tale. Der er så mange, som med alle de bedste intentioner, hurtigst muligt, skal fortælle unge, hvordan de bedst lever deres liv. Vi vil også gerne være der og hjælpe dem på vej, men det vigtigste for os, er at tage tiden til at lytte. At vise at vi ønsker at lære dem bedre at kende,- og at vi efterhånden, som vi lærer dem bedre at kende, holder af dem og ønsker at være der, som et gelænder for dem, op af en stejl trappe.

I Be Free forsøger vi at give unge et tilholdssted – et ”helle”. De unge komme for at hænge ud, være med i workshops, spille basketball og deltage i et hyggeligt fællesskab. Vi serverer gratis saft, kaffe, the og varm cacao, - og ofte bager vi også en lækker snack. Derudover har de mulighed for at købe sodavand, toast og nachos til en billig penge.

Be Free startede i januar 2013 med at holde workshops og events på Musicon i Roskilde, samt opsøgende gadeplansarbejde. Vi oplevede dog hurtigt, at hvis vi skulle opbygge relationer, ville det være af stor betydning, at vi fik vores eget fysiske sted, hvor vi kontinuerligt kunne holde åbent. Denne proces tog ca. 2 år, med at få skrevet lejekontrakt med Musicon/ Roskilde kommune, søgt midler til indkøb af pavillon, klargøring mm.

Den 7.11.15, kunne vi holde indvielse, - og det er gået over alt forventning siden:

De første uger kom der 2 unge fast, efter en måned 10-15, i foråret havde vi 20-40 unge, der kom forbi på vores åbningsdage,- og her i efteråret er vi nu oppe på 40-80 unge! Det har været en kæmpe vækstkurve på dette år, - og heldigvis har det ikke kun været i kvantitet, men også kvalitet: Vi oplever særligt det, at de unge kan komme hos os hver mandag og onsdag, er med til at skabe tryghed i de unges liv, og bygge relationer op. Vi oplever, at unge, som er kommet hos os 3 måneder eller 6 måneder, - lige pludselig åbner op og fortæller om mere personlige udfordringer, problemstillinger i familien, selvskade, overgreb mm. Vi har også unge, som tager forskellige former for rusmidler, og her oplever vi, at fordi vi har en så tillidsfuld og åben relation til dem, kan vi gå ind og tage en snak med dem, om at vi bekymre os for dem, og holder alt for meget af dem, til at vi bare kan lade som ingenting.

Be Free holder åbent hver mandag og onsdag kl.12 -18.

Herudover holder vi løbende workshops i breakdance, graffiti, dj og koncerter.

I løbet af ugen holder vi også samtaler med unge, som har brug for specifik hjælp: samtaler ift. misbrug, uddannelse, boligbehov e.a.

Som noget nyt, har vi hver 3. tirsdag startet en ”Lifegroup 20+” op, som er et mindre fællesskab, hvor vi spiser sammen og deler liv.

 

Betesda rehabilitetingscenter

thumb 0A5A0627 1024

Betesda Rehabiliteringscenter har 40 års erfaring i behandling af stof- og alkoholmisbrug, samt psykiske problemer som enten er opstået som følge af, eller som har forårsaget et misbrug.

Behandlingsinstitutionen er et godkendt behandlingscenter efter SEL § 101 og § 107. Betesda er samtidig godkendt til § 78 afsoning.

Betesda behandler mennesker ud fra et positivt kristent livssyn og bruger socialpædagogik, kognitiv terapi og botræning som hjælpemidler til at indarbejde arbejdsredskaber, som umiddelbart bruges som adfærdsændrende elementer og senere til ny livsfundedring. Vi arbejder meget struktureret med samtidig meget individuelt. Da vi ikke er noget stort sted, er der plads til den enkelte og til de individuelle handleplaner. Vi er rummelige og behandler mennesker med respekt , med blik på ressourcer og evner i stedet for fejl og mangler.

Betesda er mere end en afrusning, Betesda er livsforvandlende! Betesdas succesrate er højere end landsgennemsnittet og vores statistiske materiale indsamlet fra 2000-2009 viser, at 28% stadig er stoffrie 2 år efter udskrivningen fra Betesda.

28% er stadig stoffrie efter 5 år, så Betesda er en "god investering"

Betesda er beliggende på Karstoft Hede langt fra storbyens fristelser, og råder over flere bygninger på en grund større end 4 tdr. land.

Betesda ejer også "nabo-gården" og 2 udslusningshuse i en lille by ca. 7 km. fra Betesda. Det er muligt at bo i husene i den sidste fase af behandlingen tilbage til samfundet. På selve rehabiliteringscentret bor man på enkeltværelse men der er også flere lejligheder til brug ved eksempeltvis samvær med børn, gæster eller andet.

Vi lægger stor vægt på tillidsopbyggende relationer , og har flere daglige samlingspunkter, hvor det forventes beboerne deltager aktivt.

Betesda skal betragtes som en oase og som en investering i fremtiden. Et koncentreret forløb med fokus på både processen og produktet.  

Teen Challenge har et behandlingskoncept som fokuserer på hele mennesket, og på de bagved liggende årsager til misbrug.

Behandlingskoncepter er baseret på tillid, relationer og på ansvar for egen behandling. Det vil sige, at den enkelte beboer bliver ansvarliggjort i sin egen behandling. Vi forsøger på ingen måde, at gennemtvinge behandlingsfokusområder, men tager udgangspunkt i der hvor den enkelte beboer er i forløbet.


Betesdas hjemmenighed er pinsekirken Betania KirkeCenter i Blåhøj.

[]


thumb IMG 9356 1024 thumb IMG 9656 1024


Cirkelines Æske (genbrugsshop)

cirkeline1.jpg

Cirkelines Æske

Cirkelines Æske er en smuk genbrugsbutik, som ligger placeret centralt på indre Nørrebro.
Butikken sælger tøj, sko, møbler, spil og legetøj - alt du kan tænke dig til børn fra 0-14 år.  Vi har flot mærketøj og tøj fra H&M. Alt vi får doneret og som kommer ind i butikken, bliver renset, vasket og klargjort. Vi sælger kun ting som fungerer samt tøj, som vi selv ville gå i.

Cirkelines Æske sælger strik til rimelige priser!

Butikken har mange frivillige damer tilknyttet, som strikker til vort gode formål - faktisk rundt i hele Danmark. Vi kalder alt vort hjemmelavede strik for ”Cirkeline Strik”. Det er let at kende dette i butikken, da vi sætter en fin label på alle de meget fine og ny-strikkede produkter.Cirkelines Æske sælger også spændende produkter lavet af tøj og gammelt (retro) stof!
”Cirkeline Redesign” kalder butikken det nystartede projekt, hvor tøj og gamle stoffer, der ellers ikke vil kunne genbruges, sys til nogle nye spændende kreationer. 


Cirkelines Æske er en del af Kontaktcenteret Klippen på Vesterbro. Klippen fungerer som værested for hjemløse, alkoholikere og stofmisbrugere samt andre udsatte. Klippen laver opsøgende arbejde rundt i hele København. Alt overskud fra salget i Cirkelines Æske går til at hjælpe hjemløse og misbrugere på fode igen. Dels er vi med til at støtte de mennesker, der vælger, at tage i døgnbehandling, økonomisk. Derudover tilbyder butikken praktik for mennesker, som har brug for et positivt fælleskab. De er med til at rengøre, klargøre og prismærke varer, samt sælge ude i butikken. At have praktikanter i butikken, er også et af vores vigtige mål.

Hvad: Cirkelines Æske – genbrugsting, tøj, strik og Redesign til børn 

Hvor: Blågårdsgade 31C – 2200 Kbh. N tel. 30648135

Hvornår: Man. - fre.  kl. 11-17 og lør. kl. 11-14 


GadeCaféen - Århus

912890 10151551459681768 1958255146 n
911742 10151551459676768 296872878 n


GadeCaféen holder til i Århus Centrum i Frelsens Hærs bygning

i Klostergade 54 ved siden af Vor Frue kirke.

p2abh6-7i


GadeCaféen i Århus kom med i Teen Challenge i slutningen af 2009.

Arbejdet ledes af Ruben og Susanne Sortberg.

Arbejdet er tilknyttet Citykirken, Viborgvej 173, 8210 Århus V

907461 10151551459686768 1038135966 n
1010592 10151663551531768 2017231913 n
911328 10151551459701768 342750882 n

Klippen

Klippen 


er det ældste gadeplansarbejde indenfor Teen Challenge og har eksisteret siden 1984. Klippen blev en del af Teen Challenge i 1997. Lederen Ann Lis Fuchs og dennes ægtefælle Johannes Fuchs er stærkt involverede i Teen Challenge arbejde og har været med til at fremme væksten indenfor de senere år. Ca. 300 forskellige misbrugere besøger hver eneste måned Klippen i løbet af de 3 dage, stedet holder åbent. Der er et stærkt sammenhold i medarbejdergruppen, som tæller ca. 35 mennesker.

Mange misbrugere er gennem årenes løb kommet videre i behandling eller fået hjælp til at komme ud af deres massive problemstillinger.

0A5A7304

For den mere motiverede gruppe er der endvidere opfølgningsmøder, og stedet arbejder med at få nye teams ud på gader og stræder for at nå de forskellige misbrugsgrupper på forskellige tidspunkter i døgnet. Arbejdet er under stærk udvikling. Ann Lis og Johannes Fuchs har deres kirkelige tilhørsforhold i Pinsekirken i København.

                                                                                              Allan Frederiksen holder foredrag

Læs mere………………

Johannes Fuchs fortæller om gadeevangelisation og opstart af Klippen.


Kontaktcenter Klippen
Lille Colbjørnsensgade 9, st. th.

Daglig leder:
Allan Frederiksen
Telefon: (+45) 28 10 28 92
E-mail: af@klippen.org


TC Taastrup

0A5A3484 (1)

TC Taastrup så dagens lys i starten af 2015 og holder til på Ahornvej 3 - lige ved Taastrup station.

Som en del af Teen Challenge Danmark er vores formål at være opsøgende på gadeplan i nærområdet, for at motivere og hjælpe hjemløse og misbrugere til at starte et nyt liv.

Vi har pt. åbent hver torsdag på Ahornvej 3 i Taastrup fra kl. 19-21 og ønsker at være et fristed, hvor gæsterne mærker, at de kan komme som de er, hvor der bliver lyttet og hvor man trygt kan dele problemer eller bekymringer.

Vi ønsker at skabe relationer til gæsterne, relationer der gør at eventuelle barrierer må falde.
Bordfodbold, bowling, kongespil og mange andre sjove ting er medvirkende til sjove og hyggelige aftner.
Der serveres gratis kaffe og the og sandwich og indimellem hygger vi os om grillen. 

Hver aften holder vi en kort andagt, synger et par sange og beder eller siger tak for det, der er aktuelt. Alt sammen på en helt afslappet og naturlig måde, hvor alle spørgsmål er velkomne. 

En gæst siger om os:
”Jeg hedder Per, er 45 år og var hjemløs i ca. 6 måneder. TC Taastrup hjalp mig på rette vej ved at skabe kontakt til et midlertidigt ophold på et pensionat.
TC Taastrup startede i slutningen af januar, med en håndboldaften på tv, hvor 5 brugere mødte op.
Siden har de haft åbent hver torsdag fra 19-21. Gennem tiden er flere brugere kommet til. Fællesspisning, bowling, bob og bordfodbold har været på programmet og jeg har brugt mange gode timer der. Jeg har været så heldig, at jeg har fået lov til at se hvordan deres arbejde og personlige fremtræden har gjort indvirkning på os som kommer der. Bare det, at ikke troende kommer igen og vil have fællesskab, fortæller en hel del om hvor vigtigt det er at være der for andre.
Stor tak TC Taastrup for den varme og kærlige medmenneskelighed i deler med oplandet”

thumb 0A5A0605 1024
For mere information om TC Taastrup kontakt Jesper Fuchs (daglig leder) på tlf. 26 81 21 81 
Eller tctaastrup@gmail.com TC Taastrup på Facebook

Ny by på TC-kortet

TC Taastrup så dagens lys i starten af 2015 og holder til på Ahornvej 3 - lige ved Taastrup station.

© Webmaster: Agner Ebild